Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Açık Bilim, Sanat Arşivi

Açık Bilim, Sanat Arşivi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından doğrudan ve dolaylı olarak yayınlanan; kitap, makale, tez, bildiri, rapor gibi tüm akademik kaynakları uluslararası standartlarda dijital ortamda depolar, Üniversitenin akademik performansını izlemeye aracılık eder, kaynakları uzun süreli saklar ve yayınların etkisini artırmak için telif haklarına uygun olarak Açık Erişime sunar.

MSGSÜ'de Ara
Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAltan, Onur
dc.contributor.authorKavut, İsmail Emre
dc.date.accessioned2022-06-20T20:22:08Z
dc.date.available2022-06-20T20:22:08Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14124/1650
dc.identifier.urihttps://kutuphane.msgsu.edu.tr/yordam/?p=1&alan=kunyeDemirbasKN_str&q=0046045
dc.descriptionTez (Sanatta Yeterlilik) -- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004.en_US
dc.descriptionKaynakça var.en_US
dc.description.abstractBilim ve teknolojideki gelişmeler sayesinde elde ettiğimiz her türlü yenilik, daha önce varlığı dahi söz konusu değilken, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmekte, bu sayede her tür üretim alanında oluşan rekabet ortamı üreticileri devamlı yenilikler yapmaya yönlendirmektedir. Teknolojik gelişmeler insanları elbetteki yeniliklere, yeni şeyler üretmeye ve kullanmaya yönlendirmektedir. Değişik görüntü ve tarzda üretim yapmak, kullanıcı ihtiyaçlarını en sağlıklı şekilde karşılayacak, kullanımı ve bakımı kolay, verimi yüksek ve uzun ömürlü ürünler tasarlamak ve üretmek olmalıdır. Günümüzde kullanılan konut mutfağında kullanılan teknoloji, günümüz yaşantısının bir örneği olarak karşımıza çıkmıştır. Yüzyılımızda yaşam çok hızlı, çok işlevli olarak devam etmektedir. Bu paralelde konutlarımızın mutfak mekanlarında aynı hızı ve işlev yelpazesini görebiliyoruz. Günümüz yoğun temposunda bir şeyler yaparken, bir şeylere yetişirken yemek işlemlerini de halletmek için bu teknolojilerden yaralanırız. Tezimin içindeki bölümleri kısaca açmak istersek; Birinci bölümde; yemek ve insan birlikteliğini incelemeye çalıştık, insanoğlunun var oluşunla beraber karşılaştığımız ve bizler için yaşam için zorunlu olan yemek eylemini, bununla beraber yemek yeme eyleminin çağlar boyu nasıl geliştiğini incelemeye çalıştık. Bu gelişimle beraber yaşadığımız konut mutfaklarının da çağlar boyu geliştiğini, sosyal değişimlerden nasıl etkilendiğini, dönemin teknolojisinin nasıl kullanıldığını anlamaya çalıştık. ikinci bölümde ise; iç mimari tasarımda mutfağın yerini ve önemini, insanlar için mutfağın önemini, sosyolojik olarak insana etkilerini, insanın (yani kullanıcının) konut mutfağı ile ilişkisini, yemek yeme eyleminin nasıl geliştiğini ve mimari bakımdan yemek yeme eyleminin nasıl gerçekleştiğini ve temel kavramlarının ne olduğuna değinmeye çalıştık.Üçüncü bölümümüzde ; konut mutfağında kullanılan tüm bileşenleri inceledik. Konut mutfağımızın içinde kullanılan depolama elemanlarından, dolaplardan başlayarak aksesuarlarına, aydınlatma elemanlarına varana kadar inceledik ve konut mutfağına teknolojik olarak neler getirdiğine, konfor ve yaşam şartlarımızı nasıl etkilediğini anlamaya çalıştık. Sonuçtan önceki bölümümüz de yani dördüncü bölümde ise ; Teknolojinin konut mutfağına etkilerini, buna bağlı olarak gerekli teknolojik faktörleri, değişik kültürlerin ve ırk çeşitliliklerinin etkilerini, konutlarımızdaki mutfak tiplerini (gerek işlevsel, gerekse mimari biçim) inceledik. Bu veriler ile kullanılan teknolojik alt yapıları ekipmanları, malzemeyi, konut mutfaklarında teknolojinin işleve, üretime ve servise etkilerini, konut mutfaklarında yeni yaşam standartlarına göre yiyecek hazırlamasını ve üretimini son olarak da günümüz mutfaklarını inceledik. Beşinci bölümde sonuç olarak elde ettiğimiz fikri paylaşmaya çalıştık.en_US
dc.format.mediumxvii, 172 sayfa : renkli resim ; 30 cm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleKonut mutfağı tasarımında teknolojinin etkilerien_US
dc.typeartThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İç Mimarlıken_US
dc.institutionauthorKavut, İsmail Emreen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.demirbas0046045en_US
dc.identifier.yrd24B9B6FF-8F90-4E97-89F7-C045BC5B8313en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster