Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Açık Bilim, Sanat Arşivi

Açık Bilim, Sanat Arşivi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından doğrudan ve dolaylı olarak yayınlanan; kitap, makale, tez, bildiri, rapor gibi tüm akademik kaynakları uluslararası standartlarda dijital ortamda depolar, Üniversitenin akademik performansını izlemeye aracılık eder, kaynakları uzun süreli saklar ve yayınların etkisini artırmak için telif haklarına uygun olarak Açık Erişime sunar.

MSGSÜ'de Ara
Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.date.accessioned2024-04-30T07:19:12Z
dc.date.available2024-04-30T07:19:12Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.issn1302 2636 / 2757-668X
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14124/5665
dc.description.abstractEDİTÖRDEN; Değerli okuyucularımız,MSGSU Mimarlık Fakültesi dergisi Tasarım+Kuram’ın 41. sayısını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayımızda, Mimarlık, İç Mimarlık, Mimarlık ve Kentsel Tasarım alanlarında yapılan araştırma, derleme ve tezden türetilmiş makaleleri sizlere paylaşmaktayız.Estetik Etki Olarak Zıtlıkların Simbiyozu ve Japon Mekân Atmosferi Tasarımındaki Rolü başlıklı makale; mekânı kodlayan / var eden estetik etkiyi öncelikle Japon mimarların mekân tasarımında estetiğe odaklanan açıklamaları üzerinden, ardından Japon şairlerin eserlerinde karşımıza çıkan mekânsal tarifleri/göndermeleri aracılığıyla okumayı planlamaktadır. Atmosferik mi? Ekolojik mi? Meteorolojik mi? 21. Yüzyılın Yeni Mimarlık Dili başlıklı makale ise atmosferik mimarlık ve ekolojik mimarlıkla yakından ilişkili olduğu anlaşılan, ancak bunlardan ayrılarak yeni bir mimarlık dilinin oluşmasını sağlayan meteorolojik mimarlık anlayışını tartışmaktır. Yarım Kalan Bir Hikâye: Kimyahane makalede ise halen restorasyonu süren Kimyahane yapısının günümüzdeki durumu hakkında bilgi verilmekte ve yapının Türkiye kültür tarihindeki önemine dikkat çekilmesi amaçlanmaktadır. Çağdaş ve Yarışmacı Bir Mimar: Affan Kırımlı’nın Mimarlık Serüveni makale ise; mimarlık ortamında çalışmaları pek az bilinen yirminci yüzyıl Türk Modern Mimarlığın üretken aktörlerinden olan Affan Kırımlı`nın mimarlık serüvenine ve mimari üretimlerine odaklanmaktadır.Productive Facade Studies With Rule-Based Design: Ankara Çınar Street Sampling başlıklı makalede; temel tasarım prensipleri kapsamında, mimari tasarım üretim sistemleri ve üretimi biçimlendirme sürecinde geliştirilmiş, kural tabanlı tasarım olan biçim grameri çerçevesinde, sokaktaki günümüze kalan yapı cepheleri esas alınarak çalışılmıştır. Denizli’de Merkezi Kentsel Alanının Mekânsal Değişim ve Gelişim Sürecinin Değerlendirilmesi başlıklı makalede ise; Denizli’de yer alan merkezi kentsel alanının biçimlenişi; kent ölçeği, zaman mekân etkileşimi, çekim odakları ve bağlantılar kavramları üzerinden değerlendirilmekte ve merkezi alanın kentin gelişimi için taşıdığı potansiyeller ortaya konulmaktadır. Bu kapsamda, dergimize katkıda bulunan tüm yazarları tebrik ediyor, bu makalelerin değerlendirme sürecinde yer alan hakemlerimize teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla, Doç.Dr. Seher Demet YÜCELen_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesien_US
dc.relation.ispartofTasarım+Kuramen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMimarlıken_US
dc.subjectSanaten_US
dc.subjectMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesien_US
dc.subjectMimari tasarımen_US
dc.subjectSüreli Yayınlaren_US
dc.titleTasarım+Kuram : Cilt 20, Sayı 41 (2024) en_US
dc.typejournalen_US
dc.departmentMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesien_US
dc.identifier.volume20en_US
dc.identifier.issue41en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal - Editör Denetimli Dergien_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

  • Tasarım+Kuram [44]
    Tasarım+Kuram Dergisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin yılda üç kez yayınlanan hakemli yayın organıdır.

Basit öğe kaydını göster