Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Açık Bilim, Sanat Arşivi

Açık Bilim, Sanat Arşivi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından doğrudan ve dolaylı olarak yayınlanan; kitap, makale, tez, bildiri, rapor gibi tüm akademik kaynakları uluslararası standartlarda dijital ortamda depolar, Üniversitenin akademik performansını izlemeye aracılık eder, kaynakları uzun süreli saklar ve yayınların etkisini artırmak için telif haklarına uygun olarak Açık Erişime sunar.

MSGSÜ'de Ara
Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.date.accessioned2024-06-06T06:22:58Z
dc.date.available2024-06-06T06:22:58Z
dc.date.issued2011en_US
dc.identifier.issn1302 2636 / 2757-668X
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14124/5748
dc.description.abstractZaman zaman Muammer Hoca’nın öğrencileri ile ya da öğrencilikten yakın dostluğa kadar uzanan ilişkiler kurduğu meslektaşları ile yaptığımız konuşmalarda hep benzer konulara değindiğimizi gördük. Bunlar ilk başta atölye anıları ya da öğrencilik anıları gibi görünseler de hepimiz aslında mimarlığı nasıl öğrendiğimiz anlatıyorduk. Ancak bu anıların ardında yatan gerçek çok başkaydı ve geldiğimiz nokta şu oldu; Hocanın bir yöntemi var. Kendine özgü bir öğretme biçimi var. Temeli tasarım yapmayı öğretmeye dayanan mimarlık eğitim sistemi içinde, Muammer Hoca’nın yöntemini konuşmak, tartışmak, paylaşmak ve genç kuşaklara aktarmak isteği ile 10 Nisan 2009 tarihinde “Mimarlık Eğitimine Yön Verenler: Prof. Muammer Onat” başlıklı bir toplantı düzenledik. Davetli konuşmacılarının ortak noktası farklı dönemlerde Hocanın öğrencisi olmaları; daha sonra da yanında, mimarlık eğitimi içinde yer almış olmalarıdır. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’nü bitirip Bina Bilgisi Bilim Dalı’nda asistanlığa başladığı 1980 yılından, Finlandiya’ya yerleşmek üzere kurumdan ayrıldığı 1996 yılına kadar Prof. Muammer Onat’ın asistanı olan Hüseyin Yanar toplantıda Hocanın “hocalığı” hakkında özellikle şu noktayı vurguladı: “Hoca yıllar yılı o köşesinde bizim anladığımız anlamda mimarlığın pratik tarafını da, onun alasını da hem yapmış hem de öğrencisine bütün incelikleri ile öğretmiştir ama doğrusu öncelikle mimariye gönül vermeyi ve onu sevmeyi öğretmiştir.” Öğrenciliği sırasında Muammer Hoca’dan Mimari Proje dersi almış olan Adnan Kazmaoğlu ise Hocanın “hocalığı”nın başka bir yönüne dikkat çekti: “Hoca hepimizi heyecanlandırır, fena halde havaya sokar, adeta dünya mimarlığına yön veriyoruz zannettirirdi. Karşısında kendinizi öğrenci değil de bir mimar gibi hissettiğinizde zaten "zoka"yı yutmuş olurdunuz.” Bu özel sayının yayınlanmasında desteğini ve emeğini esirgemeyen, bizimle aynı heyecanı ve inancı paylaşan tüm meslektaş ve öğrencilerine, Hocam Muammer Onat adına teşekkür ediyor, Mimar ve Hoca kimliği ile derin izler bırakarak 28 Ekim 2009 tarihinde aramızdan ayrılan Prof. Muammer Onat’ı saygı ve şükranla anıyorum. Yrd. Doç. Dr. F.Gülşen GÜLMEZ MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümüen_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesien_US
dc.relation.ispartofTasarım+Kuramen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesien_US
dc.subjectMimarlıken_US
dc.subjectSüreli Yayınlaren_US
dc.subjectTasarımen_US
dc.subjectOnat, Muammer, 1926-en_US
dc.titleTasarım+Kuram : Cilt 7, Ek Sayı (2011) en_US
dc.typejournalen_US
dc.departmentMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesien_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issueEk sayıen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal - Editör Denetimli Dergien_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

  • Tasarım+Kuram [44]
    Tasarım+Kuram Dergisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin yılda üç kez yayınlanan hakemli yayın organıdır.

Basit öğe kaydını göster