Özet
İçindekiler; 1.3. Kullanım Yerleri ve Şekli,
1.3.1.Geleneksel Kullanım,
1.3.2.Üretimde Ara Ürün Olarak Alçı,
1.3.3.Kompozit Üretiminde Alçı,
2. Doğada Bulunuşu, Özellikleri ve Üretimi,
2.1. Doğada Bulunuşu ,
2.1.1.Genel,
2.1.2.Alçıtaşının Oluşumu ,
2.1.3.Türkiye'de Bulunuşu ,
2.2. Alçı Üretimi ,
2.3. Depolama ,
3. Hidratasyon ve Priz,
3.1. Hidratasyon ,
3.2. Hidratasyonu Etkileyen Faktörler ,
3.3. Gayrisafilikler ve Katkı Maddeleri ,
3.4. Hidratasyonun Devamı ve Bakım ,
3.5. Boyutsal Değişiklikler ,
3.6. Hidratasyon Isısı,
4.1. Kimyasal Özelikler ,
4.2. Fiziksel Ve Mekanik Özelikler ,
4.2.1.Özgül ve Birim Ağırlık ,
4.2.2.Sertlik ,
4.2.3.İç Kristal Yapı ,
4.2.4.İncelik ,
4.2.5.Priz Süresi ,
4.2.6.Mukavemet ,
4.2.6.1. Basınç Mukavemeti ,
4.2.6.2. Eğilme Mukavemeti ,
4.2~6.3.Mukavemeti Etkileyen Diğer Faktörler ,
4.2.7. Elastiklik Modülü ,
4.2.8. Isı İletkenlik 29
4.2.9. Yüksek Sıcaklık Karşısındaki Davranış ,
5. Alçı Deneyleri,
5.1. İncelik Tayini,
5. 2. Normal Kıvam Tayini,
5.3. Priz Süresi Tayini,
5.4. Basınç Dayanımının,
5.5. Eğilme Deneyi,
5.6. Serpme Miktarı,
5. 7. Nem Miktarı,
6.Alçu üzerine yapılan çalışmalar,
6.1. Hafifleştirme Üzerine Yapılan Çalışmalar ,
6.1.1. Köpürtülmüş Alçı ,
6.1.2. Hafif Agregalı Alçı Harcı ,
6.2. Mukavemet Üzerine Yapılan Çalışmalar ,
6.2.1. Liflerle Donatılı Alçı Hamuru ,
6.2.2. Hafif Alçı Kompozitlerinin Liflerle Donatılması İle İlgili Çalışmalar ,
Alçı İle İlgili Adlandırma Ve Tanımlar,
Alçı Standardları