Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Açık Bilim, Sanat Arşivi
Açık Bilim, Sanat Arşivi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından doğrudan ve dolaylı olarak yayınlanan; kitap, makale, tez, bildiri, rapor gibi tüm akademik kaynakları uluslararası standartlarda dijital ortamda depolar, Üniversitenin akademik performansını izlemeye aracılık eder, kaynakları uzun süreli saklar ve yayınların etkisini artırmak için telif haklarına uygun olarak Açık Erişime sunar.MSGSÜ'de Ara
19. Dünya Şehircilik Günü Kollokyumu: Sürdürülebilir Turizm – Turizm Planlamasına Ekolojik Yaklaşım: 7-8-9 Kasım 1995, Alanya: HABITAT II - İstanbul 1996 Dünya Konferansı'na Bir Katkı = 19th Colloquium of World Town Planning Days in Turkey: Sustainable Tourism – Ecological Approach to Tourism Planning: November 7-8-9, 1995, Alanya: A Contribution to the Second World Conference of HABITAT II – Istanbul 1996

Göster/ Aç
Erişim
© Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiTarih
1996Yazar
Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Üst veri
Tüm öğe kaydını gösterÖzet
SUNUŞ ve TEŞEKKÜR
Tarihte de Dünya Şehircilik Günü Kolokyumlarının 19.'su ilk kez üniversite kenti olmayan bir kentte; Alanya'da yapıldı ve ilk kez Kolokyum bünyesinde, fakat ayrı bir organizasyonla, Kolokyum'un yapıldığı kentte bulunan ve çeşitli sorumluluklar taşıyan kurum ve kuruluşlar bir araya gelip, 'Destek Grubu' oluşturarak Alanya'nın geleceğinin tartışıldığı bir seminer düzenledi. Alanyalılar belli bir temsili katılımla, bir yıl süren bu çalışma sürecinde kendi sorunlarını tartıştılar ve Seminer Bilim Kurulu da bu tartışmalardan sonuçlar çıkararak Kolokyum çerçevesinde tartışmaya açtı. Sonuçlar, Kolokyum'a sunulan bildirilerden oluşan bu kitabın başında ayrı bir kitap olarak yayınlandı.
Alanya'nın kentsel gelişmesine katkıda bulunacak öneriler ortaya kondu. 19 yıldır yapılan geleneksel kolokyumlar çerçevesinde belki de çok katılımlı bir kolokyum gerçekleşmiş oldu.
Önceki yıl, Daimi Komite'nin açıkladığı şekilde Türkiye'de 20. Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu'nu, Türkiye'de IV. Şehircilik Kongresi olarak Şehir Plancıları Odası ile birlikte yapmayı kararlaştırdık. Bu yıldan böylece bu Kongre ile birlikte, Dünya Şehircilik Günü Türkiye Daimi Komitesi, Sekreterya görevini devamlı olarak TMMOB Şehir Plancıları Odası'na taşımayı kararlaştırdı. Daimi Komite'nin faaliyetlerini üniversiteler çerçevesinde 19 yıldır sürdürülen biçimi, bazı çevre ve kişilerde rahatsızlık yaratmıştı. Umarım üniversiter çerçeve dışında, Şehircilik Meslek Odası bünyesinde faaliyetlerin yapılmasına huzurlu, verimli şekilde yürütülmesine olanak tanınır ve yeni bir dönemde, yeni ele alışlarla daha iyi sonuçlar elde edilir.
Her zaman olduğu üzere, bir iki yıl öncesinden Daimi Komite'nin hazırladığı gibi, 20. Dünya Şehircilik Günü Kolokyum ya da Kongre konusu "ŞEHİRCİLİK, KÜLTÜR, TOPLUMSAL BAĞLANTI" olarak saptanmıştır. Bu konu, işbirliği önerimizle TMMOB Şehir Plancıları Odası'na iletilecektir.
Sevgili okuyucular, yaklaşık 20 yıl şehircilik ve planlama konularında ülke gerçeklerine koşut olarak oluşturduğumuz tartışma platformları adeta meslekle ilgili çevreler için bir buluşma, fikir alışverişinde bulunma fırsatını da yarattı ve her şey üniversiter çerçeve ve esaslarda ortaya çıktı. Elbette 'çok başarılı' bir çizgiden söz etmek pek doğru olmaz. Ancak ne olursa olsun Dünya Şehircilik Günü Kolokyumlarının ciddi bir düşünce ve tartışma platformu olduğu da kabul edilmelidir. Bundan sonraki düzenlemelerin bunu da aşacağı inancı ve umudunu taşıyorum.
Koleksiyonlar
- Kitaplar [791]
- Mimarlık Fakültesi [36]