Özet
Mimar Sinan Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Genel Yönetmeliği
I. BÖLÜM
Amaç ve Kapsam
Amaç
Madde 1 – Bu yönetmeliğin amacı, Mimar Sinan Üniversitesi'ne bağlı yükseköğretim kurumlarındaki eğitim-öğretimde uygulanacak esasları belirlemektir. Burada adı geçen yükseköğretim kurumları; Mimar Sinan Üniversitesi’ne bağlı fakülteler, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Mimar Sinan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’dur.
Kapsam
Madde 2 – Mimar Sinan Üniversitesi'ne bağlı fakülteler, Devlet Konservatuvarı ve Meslek Yüksekokulu'nda yürütülen ön lisans ve lisans düzeyindeki eğitim-öğretim, bu yönetmelik hükümlerine göre düzenlenir.
Ancak, üniversiteye bağlı yükseköğretim kurumları, bu genel yönetmelik esaslarına aykırı olmamak koşuluyla, eğitim-öğretim programlarındaki farklılıkları dikkate alarak ayrı yönetmelikler hazırlayabilirler.
II. BÖLÜM
Öğrenci Kabulü ve Kayıt Esasları
Öğrenci Kabulü
Madde 3 – Mimar Sinan Üniversitesi’ne bağlı yükseköğretim kurumlarındaki ön lisans ve lisans düzeyindeki programlara, Yükseköğretim Kanunu hükümleri gereğince, programların özelliklerine göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından doğrudan ya da ön kayıtla, Mimar Sinan Üniversitesi tarafından yapılacak yetenek sınavları sonucuna göre öğrenci kabul edilir.
Yetenek sınavı ile öğrenci kabul edilen programların kontenjanları, Mart ayı içinde Fakülte, Konservatuvar ve Meslek Yüksekokulu yönetim kurullarının önerisi üzerine, Mimar Sinan Üniversitesi Senatosu tarafından belirlenir ve Rektörlükçe ilan edilir. Yetenek sınavına ilişkin özel koşullar ayrıca yayımlanacak bir yönerge ile belirlenir.
Mimar Sinan Üniversitesi’ne öğrenci olarak kabul edilebilmek için:
ÖSYM tarafından yapılan sınav sonucunda yerleştirilmiş olmak,
Ön kayıt ve yetenek sınavı ile öğrenci alınan programlarda, Mimar Sinan Üniversitesi Senatosu’nca belirlenen koşulları yerine getirmiş olmak,
Yatay veya dikey geçişlerde, ilgili yönetmeliklerde belirtilen şartları taşımak gereklidir.