Abstract
Sayın Seyirciler,
Ülkemizde akademik eğitimi 1947 yılında başlayan bale, içinde yalnız dans, jest ve müziğin yer aldığı, kimi zaman anlaşılması güç bir sanat dalıdır.
Bütün sanatları kapsamaya yönelmiş olan bale, insan vücudunun tüm imkânlarından yararlanmak amacındadır.
Öğrencilerimiz, klasik bale eğitimi yanında akademik temellerden yola çıkmaktan vazgeçmeden yeni - klasik anlayışa, modern dansa ve düşavurumculuğa (ekspresyonizm) büyük ölçüde yer veren çağdaş dans eğitimi de görmektedirler.
Koreografi çalışmaları yapan öğretim elemanlarımız da temelde yine klasik partisyonlara dayanmakla birlikte, çağdaş bestelerle de el attılar.
Sahneye yeni bir mekân kavramı getirildi; bu mekân anlayışı içinde yer alan yeni çizgilere ve yeni seslere dayanan soyutlama ve katkısız dans, geleneksel “action” balesinin ve salt dans etme hünerinin yerini aldı.
Yeni eserler yaratmak yolunda çalışmalar yapan öğretim elemanlarımız, ülkemiz repertuvarına folklordan ilham alarak düzenlenen baleler eklemeye devam etmektedirler.
Yeni anlatım yollarını kullanarak daha geniş seyirci kitlesine oyunlarımızı sergileyebilmek, eğitimimiz yanında sanat hayatımıza önemli katkıda bulunmak amacındayız.
Saygılarımla,
Müdür
Doç. Özer SEZGİN